hanger

Motorclub opent nieuw clubgebouw "de Toren"

16 juli 2011

Onder grote belangstelling van leden, vrijwilligers, Knmv en sponsoren is de nieuwe Toren van de Markelose Motorclub geopend. Ceremonie- en penningmeester van de club Herbert Hoevink gaf als eerste de microfoon aan Henri Sanderman (Voorzitter van de Motorclub).

Henri Sanderman vertelde met trots hoe het eindresultaat is geworden, met vele uren eigen inzet van de leden. De laatste 15 jaar is er heel veel veranderd en geïnvesteerd in de Motorclub. Eerst de Bunker voor opslag van alle materialen, zodanig weggewerkt in de natuur dat het natuurlijk aanzien gehandhaafd blijft. Er is geïnvesteerd in stroom voorziening, en enige jaren geleden is er geïnvesteerd in drukriolering. Dit alles gebeurde op eigen kracht en verdienste van de Motorclub Ons Genoegen. Henri Sanderman wilde daarmee zeggen dat hij en zijn voorgangers niet stil hebben gezeten en altijd vernieuwend bezig zijn geweest, om ook in de toekomst verantwoord evenementen te kunnen organiseren op Nationaal en Wereldniveau.

Dit jaar wordt op 24 september en 25 september het Open Nederlands Kampioenschap Solo motorcross verreden op circuit de Herikerberg, met vele Wereldtoppers die strijden om de Nederlandse titel en een dikke prijzenpot, met onder andere top favoriet en supertalent Jeffrey Herlings.

Tweede spreker was Jan de Geus, Voorzitter van de Knmv. Hij vertelde met grote trots en bewondering dat de Markelose vereniging onafgebroken op hoog niveau vanaf 1932 organiseert, en al die tijd zich manifesteert als een zeer goede organisator, op zowel Nationaal maar zeer zeker op Internationaal niveau. De Geus kent de toren al heel lang in zijn oude hoedanigheid, maar is trots dat de vereniging met zoveel inzet hier iets totaal nieuws heeft neergezet, een beeldbepalend gebouw wat mee kan in de toekomst van de nieuwe ontwikkeling in de Motorsport, waar data verkeer, communicatie, en internet steeds belangrijker worden. De Knmv zal altijd nauw blijven samenwerken met Motorclub Ons Genoegen om topsport op Circuit de Herikerberg te blijven houden.

Derde spreker was Pieter van Zwanenburg, Wethouder van o.a. Sport. "De samenwerking met Motorclub Ons Genoegen is zeer goed", een samenwerking die de laatste 10 jaar alleen maar gegroeid is. Alle investeringen die de club moest doen en heeft gedaan dat is een heldendaad geweest, en getuigt van enorme inzet van de vereniging. De oude toren was op, dat hebben alle mensen binnen de bestuurlijke organen van de gemeente Hof van Twente kunnen zien, maar zij zagen ook dat er op eigen kracht al zeer veel was geïnvesteerd de afgelopen jaren. Ook mochten wij achter de schermen mee kijken tijdens grote evenementen door middel van rondleidingen. Iedereen was verbaast en onder de indruk wat een top evenementen, Motorclub Ons Genoegen, telkens weer organiseert, en wat daar bij komt kijken, door dit alles was de gemeente Hof van Twente er van overtuigd dat medewerking in de realisering van de nieuwe toren op zijn plaats was".

Door middel van een seintje gingen alle rolluiken in 1 keer open en kwam het jongste lid van de vereniging (Twan Harmsel) met zijn trial motor naar buiten gereden, gevolgd door trial specialist Marcel Brunsveld die een spetterende demo gaf. Alle aanwezigen kregen daarna de mogelijkheid om de nieuwe toren te bezichtigen, bestuur en leden gaven daarbij tekst en uitleg over de indeling en functionaliteit van de toren tijdens de wedstrijden. Daarna was er een gezellig feest in de naast gelegen tent met muziek.